Vár a Tenkes alján | HIVATALOS VIDEÓKLIP

2020. február 27.
Siklósi Vár

 

Első Siklós-vár-klip –  Ilyen még nem volt Magyarországon!

A várkapitány ismét kitalált valamit!
 
Készült a várról egy VIDEO-klip melynek kitalálója, szövegszerzője és énekese a Siklósi Várkapitány – Szentgyörgyváry Péter
 

Dalban mondjuk el!
Nem hagyományos reklámfilmet, vár-image filmet készítettünk, most „dalban mondjuk” el, miért gyere te is Siklósra!

A klipben szereplők – a vár munkatársai!
Aki ellátogat a várba, azokkal az emberekkel találkozhat, akik a klipben szerepelnek.

A Siklósi várban, az egész történelem jelen van az 1270-es évektől kezdve, a II. világháborút bemutató kiállításon át, a jelenig.

 

A dal célja:
Felhívjuk a figyelmet Siklós és térségének érdekességeire, a Siklósi vár élő történelmére, no és arra, hogy „Helló itt vagyunk”, gyere és bármikor nézd meg te is!
Egy dalszöveg a Siklósi Várról, melyet a várkapitány unokaöccse zenésített meg mai kedvelt zenei stílusban. A dalban keveredik a múlt és a jelen. Mint ahogy a várban is!

 

A dal stílusa:
Fontos és nem titkolt célunk megszólítani azt a fiatal közönséget és réteget, akik egyébként az iskolai kirándulások, táborok idején eljutnak történelmünk látványos helyszíneire, de privát program- alternatívaként még nem ezt a fajta programot keresik.

A dal stílusával és hangszerelésével is szeretnénk a fiatalokhoz szólni, behívni őket a várba, akik ha már ott vannak így talán érdekesebbnek találják majd a történelmet is.

 

Másik érdekesség: a klip ötlete már akkor megszületett, amikor a várkapitány elfoglalta várát, tehát dolgozni kezdett a várban. Azóta folyamatosan rendezvényeiken történtek a forgatások, tehát végül is 3 év eseményeinek összefoglalása és munkája is a klip!