Megjelent a Siklósi Vár első mesekönyve "Játékország meséi" címmel

2019. február 11.
Siklósi Vár

Megjelent a Siklósi Vár első mesekötete "Játékország meséi" címmelJátékország meséi 1.
Miklós lovag lesz

Játékország meséinek első kötetéből kiderül, hogyan válik egy szegény lovászfiú izgalmas kalandjai közepette a Siklósi vár lovagjává.
Gyere el a Siklósi Várba, hogy találkozhass Dorottyával, Miklóssal, Szellővel, és a többi szereplővel.

Legyél te is királylány és királyfi!
Játékország Téged is szeretettel vár!

 

A történetet bemutató oldalak megtalálhatók mind színes, mind fekete-fehér formában, hogy kiszínezhessék a mese jeleneteit a gyermekek. Ezen felül, foglalkoztató feladatok vannak a füzet végén, melyben például meg kell találni a szereplők elveszett kiegészítőit, Miklóst el kell juttatni Szellőhöz egy labirintuson keresztül, meg kell találni a különbséget két kép között.

 

Szentgyörgyváry Péter, a vár kapitánya, nem csak Játékország lakóit álmodta meg, hanem az ő történetüket is, melyet a Siklósi Várszínház NKFT. adott ki mesés foglalkoztató füzet formájában. A lakók valós személyekről kapták a nevüket. Dorottya királylány, Kanizsai Dorottyáról, ki élete egy részét a Siklósi Várban töltötte és fontos szerepe volt történelmünk szempontjából is. Miklós lovag pedig, Garai Miklósról, aki a vár tulajdonosa volt, később az ország nádora Luxemburgi Zsigmond által, három évtizeden át.

A mesekönyvet, a Tenkes Dekor Stúdió és Nyomda szerkesztette és nyomtatta.

 

A mesés foglalkoztató füzet megvásárolható a Siklósi Vár Látogatóközpontjában.
Ára: 800.- /db