Magyarország Kormányának 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelete értelmében a Siklósi Vár védettséget igazoló igazolvány nélkül is látogatható!
Figyelem! 2021.07.07-én elindul az online jegyértékesítés a "Kinizsi, a nép fia!" előadásra! Online jegyvásárlás ITT

Kéklámpások Napja a Siklósi Várban

2017. október 18.
Siklósi Vár

Kéklámpások Napja a Siklósi VárbanKedves Érdeklődők!

2017. Október 28-án szombaton „Kéklámpások napja” lesz a Siklósi Várban!

A Mentők, Tűzoltók és Rendőrök áldozatos munkáját azzal szeretné megköszönni a vár, hogy ezen a napon szolgálati igazolvány felmutatásával ők és közvetlen családtagjaik ingyen látogathatják a várat. Az érdeklődők pedig a jegy megvásárlásával most nem csak a múzeumi kiállításokat tekinthetik meg, hanem bepillantást nyerhetnek a kéklámpások életébe is.

Szolgálati járművek, interaktív játékok, ujjlenyomat vétel, ambu baba, füst sátor, egyenruha próba, fegyverek és sok más érdekesség várja a látogatókat. A színpadi program is úgy került összeállításra, hogy a fellépők valamilyen szinten kapcsolódnak a kéklámpásokhoz. Ezért lép föl aznap a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara, vagy a Vivat Bacchus Énekegyüttes, melynek hét tagjából ketten is a Mentőszolgálat kötelékét erősítik. Jó idő esetén délután mentési akció, műszaki mentési bemutató és rendőrségi üldözés is lesz, de a programok nagy része eső esetén is meg lesz tartva!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
e-mail: varkapitany@siklosivar.hu
telefon: 06-30/650-7043

Tisztelettel
Szentgyörgyváry Péter
várkapitány, volt mentőápoló

 

PROGRAMOK
10.30  Pécs Város Mazsorett Csoportja
11.00  Musical Trixivel
11.20  Kőhalmi Ferenc Európa-bajnok bűvész
11.50  Kovács Réka
12.15  Készenléti Rendőrség Fúvószenekara
13.00  Vivat Bacchus Énekegyüttes
13.30  Kőhalmi Ferenc
13.40  Lovagi bemutató
14.00  Mentési bemutató
14.20  Műszaki mentés és Tűzoltő bemutató
14.50  Rendőrségi bemutató
15.30  Kovács "Vérszívó" Károly

EGÉSZNAPOS PROGRAMOK
Rendőrautó, rendőr motor, rendőrkutya, fegyverek, mentőmotor, tűzoltóautó, határvédelmi kiállítás, kéklámpás fotósok kiállítása, gurulós játékok, lovaglás, játszóház, interaktív várlátogatás, tűzoltó eszközök kiállítása, egyenruhák felpróbálása, eü. sátor, ambu baba, defibrillátor, vérnyomásmérés, füst sátor, locsolós játék, "bike safe", interaktív nyomozós játék és még sok más érdekesség.