Játékország

JÁTÉKORSZÁG kapui nyitva állnak minden látogató előtt!

A Siklósi Vár szívében 2017.augusztus 12-én, hivatalosan átadott Játékország új lehetőségeket biztosít az ideérkező családok illetve gyermekcsoportok számára.
 
Kicsik és nagyok egyaránt találnak elfoglaltságot, hiszen sokféle játék áll rendelkezésre. Az építeni vágyók alkothatnak fakockákból, nagy méretű építőelemekből. Babakonyhánkban elkészíthetik a legfinomabb ételeket a lelkes kis szakácsok, de a játékszerek mellett kézműveskedni is lehet. Apród- illetve hercegnő ruhába is beöltözhet a család minden tagja, majd a királyi trónnál fotózkodhatnak az újdonsült uralkodók. Az apródok kipróbálhatják harcos rátermettségüket sisakban,  karddal-pajzsal kezükben.

Szeretettel várnak mindenkit Játékország lakói:  Dorottya királykisasszony, Miklós lovag, Máté huszár, Juszuf a török és Szellő a ló.

 

Várbelépő megvásárlásával családoknak a belépés ingyenes!

 

Megjelent a Siklósi Vár első mesekönyve "Játékország meséi" címmel

Megjelent a Siklósi Vár első mesekönyve "Játékország meséi" címmelJátékország meséinek első kötetéből kiderül, hogyan válik egy szegény lovászfiú izgalmas kalandjai közepette a Siklósi vár lovagjává.
Gyere el a Siklósi Várba, hogy találkozhass Dorottyával, Miklóssal, Szellővel, és a többi szereplővel.

A történetet bemutató oldalak megtalálhatók mind színes, mind fekete-fehér formában, hogy kiszínezhessék a mese jeleneteit a gyermekek. Ezen felül, foglalkoztató feladatok vannak a füzet végén, melyben például meg kell találni a szereplők elveszett kiegészítőit, Miklóst el kell juttatni Szellőhöz egy labirintuson keresztül, meg kell találni a különbséget két kép között.

Szentgyörgyváry Péter, a vár kapitánya, nem csak Játékország lakóit álmodta meg, hanem az ő történetüket is, melyet a Siklósi Várszínház NKFT. adott ki mesés foglalkoztató füzet formájában. A lakók valós személyekről kapták a nevüket. Dorottya királylány, Kanizsai Dorottyáról, ki élete egy részét a Siklósi Várban töltötte és fontos szerepe volt történelmünk szempontjából is. Miklós lovag pedig, Garai Miklósról, aki a vár tulajdonosa volt, később az ország nádora Luxemburgi Zsigmond által, három évtizeden át.

A mesekönyvet, a Tenkes Dekor Stúdió és Nyomda szerkesztette és nyomtatta.

A mesés foglalkoztató füzet megvásárolható a Siklósi Vár Látogatóközpontjában.

JátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékország