Csapatépítő Tréningek

A siklósi vár gyönyörű, több száz éves épületegyüttese tökéletes helyszín lehet céges és magán közösségek sokszínű csapatépítő programjainak lebonyolításához.

 

AJÁNLOTT PROGRMJAINK

 • Az első Lovag
 • Légy Te a király! (Királynő)
 • Háborúk árnyai
 • A vár titka
 • Illatos pillanatok- a szépség esszenciája

 

AZ ELSŐ LOVAG

Az ajánlott program külsőségeiben és bel tartalmában is a középkorba repíti vissza a résztvevőket, ahol is különböző lovagi megmérettetésen keresztül derül majd ki a lovagjelöltek fizikai és szellemi rátermettsége.
A gyakran tréfás feladatok gondűző módon, ám mégis tartalmas tudást biztosítva garantálják a csoport valódi csapattá kovácsolódását.

Fontos információ:
A program során egy minimális fizikai terhelés mellett korhű fegyvereket is használnak a résztvevők, így könnyed, szabadidős ruházat viselése javasolt!

 

LEGYÉL TE A KIRÁLY! (KIRÁLYNŐ)

Siklós vára uralkodóját keresi. A résztvevők közül kerül majd ki az az egy, aki méltó lesz arra, hogy népe és trónja legyen. A látszólagos egyéni játék rejtett csapatteljesítményt kíván, így kizárólag a közösség összefogása segítheti majd a kiválasztott EGY-et a végső célhoz.

Fontos információ:
A program történelmi díszletek között játszódik. Ruhák, kellékek, régi szokások rendszerében kell a játékosoknak eligazodni. A program egy táncos, királyi lakomában csúcsosodik ki, így egy szórakoztató gasztronómiai élmény zárhatja majd a csapatépítő programot.

 

A VÁR TITKA

A siklósi vár több mint 700 éve állja a valós és történelmi viharok támadásait. Az eltelt évszázadokban írásokkal is bizonyítottan rengeteg szép történet, vagy dicstelen esemény dúlta vagy épp csendesítette a várbéli hétköznapokat.
Egy történet azonban több mint 500 éve csak szájról-szájra jár. Félénk suttogások, elharapott félmondatok, halálos ágyakon lehelt, apáról fiúra szálló szóbeli útravalók azok, melyek még mindig életben tartják a sötét legendát…

Vajon ki ölte meg Zsigmond király követét? És hová tűnt a királyi pergamen?
Az ajánlott középkori krimit leginkább a logikai kihívások szerelmeseinek ajánljuk. Gyors döntések, összefüggések keresése jellemzi az igen izgalmas kihívást, mely végén, reményeink szerint végre valóban előkerül az eltűnt, igen fontos információkat tartalmazó pergamen.

Fontos információ:
A játék fizikai állóképességet nem, ám szabadon szárnyaltatott fantáziát nagyon is igényel!

 

HÁBORÚK ÁRNYAI (OUTDOOR PROGRAM)

A program egy modernkori háború idején játszódik. A várkertben lévő katonai táborban egy tiszt veszi kezelésbe az újoncokat. A katonai feladatok igénybe veszik a testet és a szellemet is. Egyéni játéknak helye itt nincs, csak és kizárólag közösen nyerhetünk csatát.

Fontos információ
Gyakorlott kiképzőnk szigorú, feszes tempót diktál. Jó érzékkel, és rengeteg tapasztalattal a háta mögött olyan határig viszi el a résztvevőket, mely számukra is megmutatja, hogy mindenkiben az ismertnél sokkal több erő és elszántság lakozik.
A programot kizárólag kalandvágyó, fizikailag és lelkileg terhelhető közösségeknek ajánljuk!

 

ILLATOS PILLANATOK- A SZÉPSÉG ESSZENCIÁJA

Kb. 3-4 óra, melyből
kb. 1,5 óra elméleti oktatás, majd kb. 1,5 óra gyakorlati képzés

 

ELMÉLET

Beszélünk:

 • a szappan történetéről
 • az alapanyagokról
 • alapfogalmakról
 • a lúg biztonságos használatról
 • a kémiai reakció megértéséről
 • válaszolunk a felmerülő kérdésekre

 

GYAKORLAT

A gyakorlati oktatás során végig vesszük a folyamatokat, a lúgoldástól egészen a szappan szeletelésig. Segítséget nyújtva minden fázis biztonságos végrehajtásához.

Hagyunk időt a felmerülő összes kérdés pontos magyarázatára, hogy minden kételyt eloszlassunk, és majd nélkülünk is bátran merjen otthon mindenki a maga kedvére alkotni.
9 receptúrából lehet kiválasztani a csoport számára érdekes, izgalmas kihívásokkal teli kedvenceket, melyeket közösen elkészítünk.

Az oktatás során készült szappanokat mindenki hazaviheti, és kedvére fürdőzhet a saját maga által készített natúr csodákban, de akár el is ajándékozhatják őket.

Mindenki számára biztosítunk kötényt, védőszemüveget, kesztyűt,  és aki igényli, maszkot is.
Természetesen az összes eszközt is rendelkezésre bocsátjuk, amire a szappankészítés során szükség lehet.

Nyomtatott formában mindenki megkapja a jegyzeteket, melyeket a hallottak alapján maga kiegészíthet, valamint az oktatás végén névre szóló oklevelet kapnak a részvevők.

Az alapanyagok kiváló minőségben állnak majd rendelkezésre, mely szintén biztosított általunk, nem titkolt szándékkal nevelve ezzel a részvevőket rá, hogy a natúr világban is elengedhetetlen az igényesség.

Az oktatásról hazatérők olyan tudással gyarapodnak, mely elkísérheti őket egy életen át, és mellyel egy vegyszerektől mentes, jobb világ teremthető. Nekik, nekünk és a felnövekvő nemzedékek számára is.

Ezen tudás a későbbiekben fejleszthető, hiszen alaptanfolyamunkon túl, további modulok választhatók, a későbbiekben ezen alapra ráépítve, pl:

 • a középhaladó
 • a profi
 • a különleges szappanok
 • vagy a gyógynövények a szappanban

modulok.