Magyarország Kormányának 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelete értelmében a Siklósi Vár védettséget igazoló igazolvány nélkül is látogatható!

A Siklósi Vár CSALÁDBARÁT HELY?

2019. szeptember 16.
Siklósi Vár

A Siklósi Vár CSALÁDBARÁT HELY

IGEN!

2019. augusztus 10-én vette át a Siklósi Vár kapitánya, Szentgyörgyváry Péter a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnökétől ezt a kitüntető díjat, elismerést.

A 2017 tavaszán megalakult új várvezetés a saját szülői tapasztalatából kiindulva egyik kiemelt céljának választotta, hogy az ideérkező családok minden tagja jól érezze magát nálunk, a Siklósi várban.
Magyarországi várak és turisztikai attrakciók között elsőként kapta a Siklósi Vár ezt a kitüntetést, ezért is annyira megtisztelő.

Programjaink között szerepelnek a különböző korosztályoknak megfelelő lovagi programok, apródképzés, tánctanítás, illemtanóra, – mindez a család különböző korosztályú tagjainak, fantáziadús, speciális megszólításának eszközeivel.
A család kedvencének sem kell gondoskodás nélkül maradnia: a kutya be is kísérheti gazdáját a történelmi falak közé.

Játékország egész évben várja a gyermekeket, immár négy teremmel. A Várkapitány által megálmodott játszóházunk magyarországi várak között elsőként nyílt meg két éve, 2017 nyarán. Azóta is minden nap hatalmas sikernek örvend. A várkapitány tollából Játékország történetére is épült mesekönyv, Játékország meséi címmel.

Kiállításaink is egyre interaktívabbak, így akár egy sisak, akár egy láncing felpróbálása is lehetséges a vár meglátogatásakor.

Természetes, hogy infrastrukturális feltételeket is biztosítjuk: pelenkázó, gyermekfelügyelet, játszóház, etetőszék, akadálymentes közlekedés.

 

Szeretettel várjuk Önöket egész évben!