mozgáskorlátozott jelTisztelt Látogatóink!
A múzeumi térben található liftünk egy villámcsapás következtében átmenetileg nem működik. Így a kerekesszékkel látogatható kiállítótereink száma jelentősen csökkent (a várudvart és a várkápolnát, az illatszertárt és a szabóságot tudják kerekesszékkel megtekinteni). Kérjük, hogy amennyiben családjukban mozgássérült családtag is van, ezt vegyék figyelembe a várlátogatás tervezésekor. A hiba elhárításán folyamatosan dolgozunk, amennyiben bármilyen kérdésük van ezzel kapcsolatban kérjük érdeklődjenek a 06/72-579-090-es telefonszámon, illetve a titkarsag@siklosivar.hu e-mail címen.

Játékország

JÁTÉKORSZÁG kapui nyitva állnak minden látogató előtt!

A Siklósi Vár szívében 2017.augusztus 12-én, hivatalosan átadott Játékország új lehetőségeket biztosít az ideérkező családok illetve gyermekcsoportok számára.
 
Kicsik és nagyok egyaránt találnak elfoglaltságot, hiszen sokféle játék áll rendelkezésre. Az építeni vágyók alkothatnak fakockákból, nagy méretű építőelemekből. Babakonyhánkban elkészíthetik a legfinomabb ételeket a lelkes kis szakácsok, de a játékszerek mellett kézműveskedni is lehet. Apród- illetve hercegnő ruhába is beöltözhet a család minden tagja, majd a királyi trónnál fotózkodhatnak az újdonsült uralkodók. Az apródok kipróbálhatják harcos rátermettségüket sisakban,  karddal-pajzsal kezükben.

Szeretettel várnak mindenkit Játékország lakói:  kicsi lovag,  kicsi királylány,  kicsi huszár,  kicsi török illetve Szellő,  a ló.

JátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékországJátékország